DE VLAAMSE DJ

HET BUDGET VOOR UW DJ BEPALEN

We weten dat het bepalen van het budget dat u aan de DJ gaat toewijzen een moeilijke opgave is. Daarom geven we u graag een aantal tips vanuit onze jarenlange ervaring.

Nog voor u een DJ kiest moet u zorgen dat er een goed gevoel zit tussen u als organisator en de DJ. Het maakt niet uit of u eerder gaat voor een budget DJ, dan wel voor een DJ aan wie u een uitgebreide opdracht toevertrouwd, altijd moet u ervoor zorgen dat het persoonlijk contact goed zit tussen u en de DJ. Daarom motiveren wij onze aanbieders ook steeds om direct na de boeking met jullie contact te nemen zodat de verwachtingen op elkaar afgestemd worden door heldere afspraken. Na het boeken moet u erin vertrouwen dat dat gedeelte van uw feest in handen is van een professional dus zorg ervoor dat het contact goed zit.

Maar hoe gaat u nu inschatten of de prijs van een DJ correct berekend is? Een realistische berekening is niet zo héél moeilijk te maken. Uiteraard zijn er verschillen tussen DJ’s onderling en ook de periode van het jaar kan van invloed zijn op de prijs. Maar gemiddeld mag u uitgaan van een basis van ongeveer 700 euro exclusief btw (6%) voor een kwalitatieve DJ met basis drive in show. Hier wordt dan uitgegaan van een prestatie van 5 uur op het feest zelf en heeft de DJ rekening gehouden met een voorbereidingstijd van ongeveer evenveel uren als de prestatietijd. Voor uitgebreidere feesten zoals huwelijken waar extra’s gevraagd worden zoals bijvoorbeeld uitgebreide montages, vervroegde opstelling in de feestzaal, uitgebreider overleg met externe medewerkers zoals cateraars en artiesten, moet u uiteraard rekening houden met een meerprijs. Elk DJ berekent dit op zijn eigen manier, maar voorbereiding gebeurt aan redelijke tarieven. Huwelijksfeesten of andere vieringen met uitgebreide betrokkenheid liggen meestal tussen 900 en 1200 euro ex.btw.

Hieronder geven we u enkele berekeningsvoorstellen. Deze zijn allemaal gebaseerd op DJ’s met drive-in-show (= geluid en licht meegebracht door de DJ) en exclusief 6% btw.

minder dan 500 euro

Dit is een categorie die we u dringend adviseren niet te overwegen.

Een DJ die aan of onder deze condities werkt heeft zowieso moeten besparen.

Op kwalitatief licht- of geluidsmateriaal, het niet aankopen van officiële muziek of nog erger: zwartwerk

De spontane party

Organiseert u een spontane party die behalve een voorafgaand overleg, samenstelling van de playlist en een overleg met de zaaluitbaters gewoon uitgaat van een hoogstaande DJ-prestatie van 5 à 6 uur dan zal u een kwalitatieve DJ vinden in de prijscategorie tussen 600 en 800 euro. Bij de vlaamsedj.be zoeken we dan graag met u mee naar de juiste DJ zoeken door uw verwachtingen te gaan screenen. Verwacht in deze prijscategorie naast een betrokken DJ een techinsche installatie bestaande uit kwalitatieve luidsprekers voor zalen tot 150 personen en de basis lichtopstelling bestaande uit 2 klassieke lichtsetups.

Jubileum of trouwfeest met verhoogde betrokkenheid

Organiseert u een viering waar een grotere betrokkenheid van de DJ gevraagd wordt dan is het ook hier belangrijk om zo veel als mogelijk tot een vaste prijsafspraak te komen. Vraagt u de DJ om een kleine remix te maken voor de openingsdans, hij zal het er graag bijnemen. Vraagt U om dit te doen door het produceren van een uitgebreide audio- en video opname dan zal dit tegen een meerprijs zijn. Hetzelfde geldt voor de gehele opdracht. Verwacht van een DJ dat het normale voorbereidende werk en overleg in de prijs inbegrepen zit, maar wees er ook van bewust dat eventuele extra’s zoals overleg met extra ingehuurde artiesten, producties op maat, uitgebreidere lichtshows,… een meerprijs met zich mee zal brengen. Hoe bepaalt u nu de correctheid van de offerte? Wel dat is eenvoudig: het basispakket zoals weergegeven omvat een degelijke DJ met een goede voorbereiding. Al wat u als extra vraagt zal de DJ opnemen in zijn offerte. Richtingaangevend gaat een DJ hiervoor een budget voorzien rond de 40 euro per uur. Een goede prijs voor een allesomvattende DJ prestatie met verhoogde betrokkenheid is tussen 800 en 1200 euro.