DE VLAAMSE DJ

WIJ HELPEN U KIEZEN

Het aanbod aan DJ’s die u (online) vindt is groot. Hoe u tewerk gaat om de juiste keuze te maken is minder evident dan op het eerste zicht misschien lijkt. We helpen U hier graag bij.

Allereerst moeten we het hebben over het type DJ dat u gaat kiezen. Dan hebben we het over de DJ’s die het ethische aan ons beroep minder ernstig nemen door aanbiedingen te maken buiten het wettelijk kader om. We kunnen u hier alleen maar wijzen op de gevaren – zie hiernaast in apart katern voor de details – die eraan verbonden zijn.

We gaan ervan uit dat U op zoek bent naar een DJ in het officieel kader, waar wij u uiteraard graag bij helpen en adviseren.

De eerste beslissing die U moet nemen is de betrokkenheid die u verwacht van de DJ. Elke zal erin toe stemmen om voorafgaand te overleggen volgens noodzaak en eventueel ook inbegrepen op voorhand fysiek af te spreken. Voor uitgebreidere events zoals huwelijken, bedrijfsfeesten en dergelijke kan het nuttig zijn meerdere keren op voorhand met de DJ te overleggen. Ook hieraan is uiteraard een kost verbonden. Het goede nieuws voor u is dat in Vlaanderen het overgrote deel van DJ’s zeer gepassioneerd bezig zijn met hun (bij)beroep zodat ze deze voorafgaande bezoeken zullen tariferen aan nauwelijks meer dan hun verplaatsingsonkosten. Maak hieromtrent goede afspraken.

Als u een DJ moet boeken met een beperkt budget kan u zeker een meer dan betrokken DJ boeken via de vlaamsedj.be omdat wij ervoor zorgen dat het grootste deel van uw boeking naar de DJ zelf gaat en hij/zij dus ook voor organisators met een beperkt budget behoorlijk aan de slag kan.

Verder is het héél belangrijk om de juiste ‘klik’ te hebben met uw DJ. Zodra u bij ons geboekt hebt gaan wij voor u op zoek naar de meest geschikte DJ. Dit gebeurt niet via een automatisch algoritme of louter op basis van locatie. Neen, wij hebben van onze DJ’s uitgebreide info zodat we alvast theoretisch een goede aanstelling kunnen toewijzen. Daarom zullen onze uitvoerder u ook al contacteren direct na de overeenkomst zodat er samen kan bekeken worden of de klik die nodig is tussen u en de uitvoerder aanwezig is. Mocht ondanks goede theoretische voorbereiding die klik er niet zijn, dan zullen onze DJ’s niet bevreesd zijn om in overleg met ons door te verwijzen. Na dit gesprek moet ook u zelf honderd procent vertrouwen hebben in de samenwerking. Daarom nemen we zo snel met u contact, zodat in voorkomend geval de DJ nog kan gewijzigd worden.

Communiceer met uw DJ zeker héél open over uw verwachtingen. Een héél belangrijk item hier is de verwachtingen naar de playlist. Binnen de DJ community is hier een grote diversiteit aan aanbieders. Er zijn DJ’s die liever zonder playlist werken maar enkel op basis van muziekstijlen, DJ’ die openstaan voor beperkte playlists, DJ’s die zonder problemen met ‘volledige’ playlists werken. Ook naar micro gebruik is er een grote diversiteit binnen het beroep. Dus wees niet bevreesd om in uw eerste contact met de DJ hier uw wensen uitgebreid te bespreken. onze tip: bij het boeken is er een vrij invoerveld waarin u items kan melden aan ons. Hoe vollediger u hier al deze zaken meegeeft, hoe gerichter de juiste DJ direct zal toegewezen worden.

KIES VOOR OFFICIEEL


Ja het klopt, een officiële DJ is duurder dan een zwarte. Toch wordt op dit moment het merendeel van de DJ’s officieel geboekt en daar zijn goede redenen voor.

  • Zaaluitbaters en organisators zijn eindverantwoordelijk bij een controle en riskeren zelf boetes tot 10.000 euro bij het werken met niet officiële DJ’s.
  • Een DJ die niet in orde is met de wetgeving heeft ook geen scrupules om ethisch om te gaan met zijn muziek. Gebruik maken van muziek met het voor DJ’s verboden basisabonnement op diensten zoals Spotify, of het illegaal downloaden met kwaliteitsproblemen tot gevolg. Maar vooral: wilt U dat ook uw favoriete artiesten in de toekomst hun muziek kunnen blijven maken, draag dan ook uw klein steentje bij door voor officiële muziek te kiezen.
  • Maar vooral: het is het niet waard. De meeste illegale DJ’s gaan misschien ogenschijnlijk wel voordeliger zijn dan de ethische, maar de ervaring leert dat zij het verschil minder groot maken dan wat U zou uitsparen.
  • De officiële DJ gaat u ook begeleiden bij de wettelijke administratie die u voor uw rekening moet nemen zoals onder andere de Unisono aangifte als dit van toepassing is.